Direktlänk till inlägg 26 december 2011

Kledshe( Dadelkakor)

Av Isabel d - 26 december 2011 19:58

Kledshe (Dadelkakor)


Kledshe( Dadelkakor) är väldigt kända i mellanöstern. Dadlar har odlats i Indien i 8000 år. Idag så odlas det främst i Nordafrika och Mellanöstern ökenområden. Dadlar är en bär sort. Dadel kakor är populära i mellanöstern främst vid högtider, t.ex vid jul för dem kristna och för muslimerna i mellanöstern vid deras Eid, så brukar dem äta dadelkakor. Dadelkakor har även tjänat som viktig färdkost för karavantåg genom öknen.  

Recept för Kledshe, ( dadelkakor) ca 25 kakor

Dadlar i vakuumförpackning ca 200 gram

250 gram margarin

1 kg vetemjöl

5 dl mjölk

½ kg socker

En halv tsk kryddpeppar

En halv tsk Kummin

En halv tsk kanel

1 jäst


Börja med att:

1. Koka mjölk och smält margarinet.

2. Blanda vetemjöl, alla kryddor och jäst. Blanda även i den
varma mjölken och margarinet.

 Knåda ihop allt till
en deg, tills degen blir jämn. Lägg på en kökshandduk och lägg sedan degen i
ugnen utan att ugnen är på. Låt degen jäsa i 1,30 min.


Fyllningen för kakorna:

Ca 200 gram dadlar i vakuumförpackning.

1. Medan man väntar på degen ska jäsa klart, så tar man bort
alla kärnor från dadlarna.


 



2. Koka dadlarna med 1 dl vatten i ca 15 min. Var noga med
att blanda så att det blir seg massa.

När degen har jäst klart så rullar man degen till ca 25
bollar på ca 3 cm diameter. Pressa sedan bollarna och lägg i lite av
fyllningen, stäng sedan den. Så att den blir en rund form med fyllning i
mitten. Men man kan forma dem hur man vill, men när man köper dadelkakor så är
dem runda i formen.


   


Lägg kakorna i en plåt och låt grädda i 200 grader tills de fått en mörkare färg. Ca 15 minuter.

Klart!

 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel d - 31 juli 2012 17:58

Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...

Av Isabel d - 29 februari 2012 17:02

Bamija (Okra med lammkött) 500 gram lammgrytbitar 500 gram Okra Tomatpuré 3 msk 3 st. vitlöksklyftor 1 msk salt     Börja med att koka köttet i ca 1,30 timme. Lägg sedan in en matsked smör. Blanda in en liter vatten och 3 msk tomat...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:44


Cezmez ( omelett ) 2 st. ägg 1 st. tomat Svartpeppar/salt Hacka tomaten, vispa sedan äggen med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme Häll i tomatbitarna i stekpannan, när den ...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:30


Yoghurtdricka- Airan Recept för Airan: Naturell yoghurt ½ liter Salt/vitlök Blanda Naturell yoghurt och vatten. Använd  2/3 yoghurt och 1/3 vatten + is. Tillsätt ennypa salt och lite vitlök. ( men det behövs inte vitlök)   ...

Av Isabel d - 22 februari 2012 15:57

Cutle: Couscous deg med fylld köttfärsblandning och ägg. Recept för ca 4 personer. Couscous 500 gram Köttfärs 300 gramLök 1/2Röd paprika 1/2 Salt 1 ägg Olja 1. Börja med att hacka löken och paprikan till små bitar. Heta upp olja i en stekpa...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är 17 år gammal och går sista året på gymnasiet och använder den här matblogg till mitt projektarbete.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards