Direktlänk till inlägg 22 februari 2012
Cutle: Couscous deg med fylld köttfärsblandning och ägg. Recept för ca 4 personer.
Couscous 500 gram
Köttfärs 300 gram
Lök 1/2
Röd paprika 1/2
Salt
1 ägg
Olja
1. Börja med att hacka löken och paprikan till små bitar. Heta upp olja i en stekpanna och lägg i hackade lök bitar och lägg sedan i köttfärsen. Blanda sedan in paprikan. Blanda väll.
2. Sedan ska man göra en deg av couscousen. Lägg 500 gram couscous i kallt
vatten i ca 20 min, med 1 tsk salt. Låt det jäsa i ca 2 timmar.
3. Dela sedan couscous degen i lika stora delar, ca 15 stycken delar. Ta lite
vatten på händerna och forma en bit av degen till en oval. Lägg den i vänster
hand, tryck ner tummen i mitten och forma en grop. Om smeten spricker kan du
jämna till den med lite vatten. Lägg i lite av köttfärsblandningen och stäng
sedan locket. Gör så med alla bitar tills degen är slut.
4.Koka sedan dem, i ca 10 minuter.
5. Smörj sedan dem med ägg och stek dem tills äggen är stekt.
Klart!
Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 | |||||||
|