Direktlänk till inlägg 26 januari 2012
Sambosas: Den här maten är känd i den arabiska kulturen men
även i den Indiska kulturen. I den Indiska kulturen brukar dem oftast ha
vegetariska Sambosas.
Fyllning:
500 gram köttfärs
1 lök
½ paprika
1 msk kryddpeppar
1 msk tomatpuré
Börja med att hacka lök och paprika. Stek köttfärsen och
löken tillsammans, i ca 10 min.
Tillsätt kryddorna, tomatpurén och paprikan. Låt det steka ytligare några minuter. Ställ
sedan den åt sidan och låt det svalna.
Degen:
1 kg vetemjöl
½ jäst
1 msk salt
5 dl varmt vatten
olja
Häll upp degen i en bunke, lägg i jästen, häll i varmt
vatten och sedan lägger man i salt och olja. Knåda degen till en smidig deg.
Om det behövs så häller man i mer vatten eller mjöl.
Låt degen jäsa 40 minuter.
När degen jäst klart så gör man ca 10 bitar runda bollar av
degen. Kavla ut varje boll och lägg i köttfärsblandningen på halva sidan. Vik
sedan degen i mitten så det ser ut som en halvmåne. Stäng sidorna.
Gör så med alla bitar. Fritera alla bitar. Med ganska mycket olja i stekpannan.
Tills det är en fin färg på fram och baksidan.
Klart!
Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|