Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Lahm bajin ( Betyder kött och deg på arabiska)

Av Isabel d - 26 januari 2012 15:02

Lahm bajin betyder kött och deg på arabiska.  Lahm bajin ser ut som pizzor.  Det finns många olika stavningar för lahm bajin men jag stavar det så här.  Här är ett recept på lahm bajin på syriskt sätt. 
Jag kan inte säga vart lahm bajin kommer ifrån visa menar att det ärfrån Turkiet andra menar att det är kurdernas maträtt från grunden. Så jag vet inte säkert.

Men i Turkiet så har jag ätit det och även från Syrien så har jag ätit lahm bajin. Så det finns från olika ställen i mellanöstern.

Receptet är för ca 6 personer.

Ingredienser för degen:

6 dl vetemjöl

1 tsk salt

½ tsk socker

25 gram jäst

2,5 dl vatten och ta mer efterkänsla om det blir för hårt.

½ msk matolja

1. Blanda vetemjöl, salt, socker och jäst. Blanda även in vattnet och matoljan.  Knåda till en slätt deg.

Lägg över en bakduk och låt det jäsa i en 1 timme.

 

Ingredienser för köttfärsblandningen:

500 gram köttfärs

4 lök

500 gram krossade tomater

En röd paprika

Svart peppar 1 tsk

En tsk tomatpuré

2 msk margarin

En knytnäve persilja

2 tsk salt


   

2.Lägg ner allt i en bunke, finhacka tomaterna, löken, persiljan och paprikan. Smält margarinet och blanda
alla kryddor, krossade tomaterna och tomatpurén och blanda alla ingredienser med varandra.


3.När degen har jäst klart så ska man dela degen i 6 små bitar. Kavla ut degen så att det liknar små runda pizzor.

Lägg sedan över en mängd köttfärsblandning på” pizzabottnarna”.  Gör så på varje deg bit.

   

4.När du är klar med det så lägger du ”pizzorna” på en plåt och gräddar dem i mitten av ugnen på 250 grader.

Tills dem fått en fin färg.

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel d - 31 juli 2012 17:58

Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...

Av Isabel d - 29 februari 2012 17:02

Bamija (Okra med lammkött) 500 gram lammgrytbitar 500 gram Okra Tomatpuré 3 msk 3 st. vitlöksklyftor 1 msk salt     Börja med att koka köttet i ca 1,30 timme. Lägg sedan in en matsked smör. Blanda in en liter vatten och 3 msk tomat...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:44


Cezmez ( omelett ) 2 st. ägg 1 st. tomat Svartpeppar/salt Hacka tomaten, vispa sedan äggen med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme Häll i tomatbitarna i stekpannan, när den ...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:30


Yoghurtdricka- Airan Recept för Airan: Naturell yoghurt ½ liter Salt/vitlök Blanda Naturell yoghurt och vatten. Använd  2/3 yoghurt och 1/3 vatten + is. Tillsätt ennypa salt och lite vitlök. ( men det behövs inte vitlök)   ...

Av Isabel d - 22 februari 2012 15:57

Cutle: Couscous deg med fylld köttfärsblandning och ägg. Recept för ca 4 personer. Couscous 500 gram Köttfärs 300 gramLök 1/2Röd paprika 1/2 Salt 1 ägg Olja 1. Börja med att hacka löken och paprikan till små bitar. Heta upp olja i en stekpa...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är 17 år gammal och går sista året på gymnasiet och använder den här matblogg till mitt projektarbete.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards