Direktlänk till inlägg 26 januari 2012
Hel kyckling i ugn på arabiskt vis.
Kyckling med ris och pinjenötter.” Jei Meshi” heter det på arabiska. Receptet är ca för 10 portioner om man vill kan man bara använda sig av en kyckling så blir det ca 5 portioner.
Det man behöver:
2 hela kycklingar
Ca 500 gram ris
50 gram pinjenötter naturella
100 gram Köttfärs
Kryddpeppar hela, 2 tsk.
Margarin
En halv citron, efter smak
Paprika pulver ca 2 msk.
4 vitlöksklyftor
Salt
1. Koka kycklingen i vatten och salt i ca 40 min.
2. Stek köttfärsen, och pinjenötterna tillsammans. Krossa dem hela kryddpepparna, och krydda sedan
köttfärsen med peppar och salt efter smak.
3. Halv koka riset, blanda in vattnet som är kvar från kycklingen du gjorde innan. Häll i
vattnet med en fil. Häll i salt efter smak. Låt det koka i ca 30 min.
Blanda in köttfärsblandningen med riset. Ta sedan bort ca 250 gram av riset och låt
resten fortsätta koka. Resten av riset som man kokar kan man spara och äta på
sidan av kycklingen.
4. Lägg på juicen från en halv citron på kycklingarna, pressa fyra vitlöksklyftor och smörj in
kycklingarna, krydda kycklingarna med två msk paprika pulver och en msk salt.
5. Nu ska man fylla kycklingarna med den 250 gram ris och köttfärsblandningen som man halvt
kokade. Sedan lägger man kycklingen i ugnen i ca 40 min, i 225 grader. Smörj kycklingen med lite margarin ca 1 msk.
Servera med risblandningen som blev kvar och sallad.
Klart!
Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|