Direktlänk till inlägg 26 december 2011
Baklava.
Enligt café Europé som var ett kulturellt initiativ av Österrike under första delen av år 2006.
Så var Baklava ett cypriskt internationellt bakverk. Detta ansåg dem som tillverka baklava i Turkiet att
det var helt fel, dem ansåg att äkta baklava var ett turkiskt bakverk. Det
uppstod då en konflikt mellan EU och Turkiet. Men även idag anser dem att
baklava är från Turkiet ifrån början. Så kring mellanöstern så är det konflikter, olika länder anser att deras är den
äkta baklavan.
Baklava är ett populärt bakverk i mellanöstern, man kan ha
det på bröllop eller högtider. Men även äta vardagligt till kaffe. Baklava kan
göras på många olika sätt, kan göras med många olika sorters nötter.
Recept ca 30 bitar.
Valnötter ca 400 gram
Kataifi deg 500 gram
Kanel 1 msk
Socker 7 dl
100 gram margarin
Börja med att göra sockerlagen.
1. ½ l vatten och 4 dl socker låt det koka. Tills det har
blivit fylligt i formen.
2. Hacka nötterna och
blanda med 3 dl socker och kanel. Smält margarinet.
3. Smörj in margarinet på kataifi deget. Lägg ena halvan av
degen på botten i en långpanna. Lägg över hackade valnötterna. Lägg sedan över
andra halvan av degen på valnötterna.
Låt den stå i ugnen i ca 200 grader, den ska vara gyllenbrun
i färgen.
4. Häll över sockerlagen på baklavan och skär ut fina delar.
Klart!
Baklava är väldigt sött så det är gott med Kaffe.
Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|