Direktlänk till inlägg 26 december 2011

Baklava

Av Isabel d - 26 december 2011 19:46

Baklava.

Enligt café Europé som var ett kulturellt initiativ av Österrike under första delen av år 2006.

Så var Baklava ett cypriskt internationellt bakverk. Detta ansåg dem som tillverka baklava i Turkiet att
det var helt fel, dem ansåg att äkta baklava var ett turkiskt bakverk. Det
uppstod då en konflikt mellan EU och Turkiet. Men även idag anser dem att
baklava är från Turkiet ifrån början.  Så kring mellanöstern så är det konflikter, olika länder anser att deras är den
äkta baklavan.


Baklava är ett populärt bakverk i mellanöstern, man kan ha
det på bröllop eller högtider. Men även äta vardagligt till kaffe. Baklava kan
göras på många olika sätt, kan göras med många olika sorters nötter.


Recept ca 30 bitar.

Valnötter ca 400 gram

Kataifi deg 500 gram

Kanel 1 msk

Socker 7 dl

100 gram margarin


Börja med att göra sockerlagen.

1. ½ l vatten och 4 dl socker låt det koka. Tills det har
blivit fylligt i formen.

2.  Hacka nötterna och
blanda med 3 dl socker och kanel. Smält margarinet.

 



3. Smörj in margarinet på kataifi deget. Lägg ena halvan av
degen på botten i en långpanna. Lägg över hackade valnötterna. Lägg sedan över
andra halvan av degen på valnötterna.


  


Låt den stå i ugnen i ca 200 grader, den ska vara gyllenbrun
i färgen.

4. Häll över sockerlagen på baklavan och skär ut fina delar.


 





Klart!

Baklava är väldigt sött så det är gott med Kaffe.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel d - 31 juli 2012 17:58

Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...

Av Isabel d - 29 februari 2012 17:02

Bamija (Okra med lammkött) 500 gram lammgrytbitar 500 gram Okra Tomatpuré 3 msk 3 st. vitlöksklyftor 1 msk salt     Börja med att koka köttet i ca 1,30 timme. Lägg sedan in en matsked smör. Blanda in en liter vatten och 3 msk tomat...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:44


Cezmez ( omelett ) 2 st. ägg 1 st. tomat Svartpeppar/salt Hacka tomaten, vispa sedan äggen med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme Häll i tomatbitarna i stekpannan, när den ...

Av Isabel d - 27 februari 2012 17:30


Yoghurtdricka- Airan Recept för Airan: Naturell yoghurt ½ liter Salt/vitlök Blanda Naturell yoghurt och vatten. Använd  2/3 yoghurt och 1/3 vatten + is. Tillsätt ennypa salt och lite vitlök. ( men det behövs inte vitlök)   ...

Av Isabel d - 22 februari 2012 15:57

Cutle: Couscous deg med fylld köttfärsblandning och ägg. Recept för ca 4 personer. Couscous 500 gram Köttfärs 300 gramLök 1/2Röd paprika 1/2 Salt 1 ägg Olja 1. Börja med att hacka löken och paprikan till små bitar. Heta upp olja i en stekpa...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är 17 år gammal och går sista året på gymnasiet och använder den här matblogg till mitt projektarbete.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards