Direktlänk till inlägg 7 november 2011
Dolma (Aprach) är ett samlingsnamn för fyllda grönsaker.
När man gör dolma kan man använda sig av olika grönsaker som t.ex paprika, vindruvsblad, tomat, aubergine, vitkål, potatis m.m Dolma är ganska känt i mellanöstern, alla länder tilllagar det på olika sätt men det är nästan samma. Man kan också göra det här vegetariskt då uteslutar man nöttfärs och köttet. Det kan ta ganska lång tid att laga maten för man måste vika bladen, den här maträtten tar ca 5 timmar. Dolma är ganska populärt att servera på bröllop från mellanöstern
5. Lägg de fyllda grönsakerna och de vikta bladen i kastrullen. Fyll på med vatten ca 1 liter vatten. Häll över de kokta lammgrytbitarna i kastrullen med dolman. Låt det koka i 30-45 minuter.
6. Häll av vattnet från kastrullen och lägg upp rätten på ett stort fat.
Servera med naturell yoghurt det blir godare då.
Hejsan ! vill bara säga att mitt projektarbete i mitt sista år i gymnasiet är slut och ni som följt bloggen vet att denna matblogg var mitt projektarbete :D Slutbetyget blev MVG:D hihi jätte glad!! Men jag kommer nog inte blogga mer. Men denna blogg ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|